Project uitvoering 2018 – 2021: Nieuwbouw villa in de Ardennen, met uitzicht over de vallée d’Amblève. 

Verscholen in de heuvels en bossen van de Ardennen hebben wij het ontwerp en bouwmanagement verzorgd van deze villa, bestaande uit 3 volumina, waarvan 2 traditionele vormen met hellende daken en een modern rechthoekig intermediair met plat dak. De materialisering is uitgevoerd in de regionale traditionele materialen, zoals ‘moëllon carrée joint fin’ , ’toite d’ardenoise’, ‘gautier galvanisée’, ‘panneaux de corten’. De uitwerking in details is strak, modern en abstract. Zo vallen de stalenkozijnen en de aluminium buitenzonwering weg achter de ‘moëllon’.
De schoorsteen is van aluminium en de garage poort is custom made.  Het buitenterras is uitgevoerd in accoya hout met een naadbreedte van 2mm. Het intermediair is uitgevoerd met imitatie ‘çorten’-panelen, omdat echt corten-staal niet toegestaan was van ‘le commune’ en ‘le bourgemèstre’.

Het interieur is een mix van moderne en natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld de van buiten doorgetrokken ‘moëllon’ in de entrée met een scherpe overgang naar om de hoek glad wit pleisterwerk. De ‘porte faux’ bevat een glazen pui met een molenaarswiek. Centraal bevindt zicht het trappenhuis met een zigzaggende zwevende trap. Als toegift is er een wildschuur gemaakt, verholen in de berg.